O projektu

Sredi Koroške, natančneje nad Prevaljami, se skriva majhna pravljična vasica, obdana z gorami in posejana z leskami. Po razgibanih travnikih se podijo veličastni pegasti konji, za leskami se skrivajo čarodejke in nebo v sončnih dnevih preletavajo leški orli, ki imajo svoje kraljevsko gnezdo skrito nekje na Volinjaku, 886 m visokem hribu, ki se dviga nad Lešami. Tam domujejo tudi vilinske žal žene, starodavne zdravilke in vaške svetovalke.

Ne boste verjeli, na Lešah najdemo celo velikane ajde, ki Lešanarjem, potomcem starodavnih poljedelcev Leškirjev, še danes pomagajo pri različnih opravilih – seveda v zameno za kos najbolj lešnikaste torte Leškirke.

 

CILJ PROJEKTA

Projekt je prvenstveno  namenjen  najmlajšim, njihovim staršem in pedagoškim vodjem ter ne nazadnje tudi dedkom in babicam, ki bodo svoje vnuke pripeljali v pravljično deželo. S projektom pa se organizatorji povezujejo tudi z osnovnimi šolami in vzgojno-varstvenimi zavodi na Koroškem in širše v Sloveniji.

 

GLAVNE PROJEKTNE DEJAVNOSTI

Predstavitev turističnih zanimivosti kraja, povezane s pripovedkami o mističnih bitjih, ki naj bi živela na Lešah in so povezana z življenjem rudarjev in prebivalcev Leš.

Projekt je prvenstveno namenjen najmlajšim, njihovim staršem, pedagoškim vodjem, dedkom babicam, ki bodo otroke pripeljali v pravljično deželo.

 

KDAJ?

Dogajanje v Pravljični vasi Leše se začne v mesecu maju. Pravljična vas Leše pa se sicer za obiskovalce odpre vsako leto v septembru, ko tam poteka pravljični festival.

 

VSTOPNINA

Celoten program je brezplačen, edini pogoj, da se festivala udeležite je iskriv nasmeh in dobra volja.

 


Kulturno društvo Leše

Leše 58,
2391 Prevalje

Gsm: 041 778 191 - Klavdija
Gsm: 031 686 191 – Boštjan

Mail: info@pravljicna-vas.si